diumenge, 18 de gener del 2009

2

LES BRUIXES DE BUESA


Hi havia una vegada unes dones que vivien en un poble molt alt a la muntanya. Aquestes dones sabien moltes coses per curar als malalts i per això les deien les bruixes de Buesa.
Fa molts anys, quan encara existien estes bruixes, un nen del poble de baix es va posar malalt. El nen, es die Martí i no sabien que li passava. Per les nits se llevava i marxava caminant pel bosc i ningú li podia parar per despertar-lo.
Quan surti el sol, tornava a casa i no s´acordava de res.
Pel matí, la mare li die:
- Martí, Martí, què vas fer ahir per la nit?. On vas anar?
En Martí no sabia res, estava molt cansat i no tenia ganes de fer res.

Quan els seus amics anaven a buscar-lo per jugar, ell no tenia forces per corre. Totes les nits li passava el mateix: estava cansat i confús i els seus pares també.

Per sort, la seva avia es va acordar de les bruixes de Buesa i al endemà van anar a veure-les.

Aquestes bruixes feien moltes medicaments amb herbes del bosc i també feien alguna altra cosa màgica que no li deien a ningú. En Martí, tenia una mica de por. A més, a més, quan van arribar a Buesa es van trobar amb unes dones vestides de negre i amb un mocador al cap. Així doncs, van anar a preguntar-lis a aquelles dones on estaven les bruixes. Elles li van contestar que estaven a lo més profund del poble.

Quan van trobar la casa va donar la casualitat de que no hi havia ningú. Les bruixes estaven collint herbes. Desprès, les van trobar al camp.

Aquella nit van anar amb el Martí i li van donar unes herbes, li van dir paraules rares i màgiques i el Martí es va curar per sempre.




Javi Amate Cruellas.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Ens ha agradat molt perque ens agraden les bruixes.
Amanda i Francesc de Mercadal

Anònim ha dit...

hola soc amanda de fraga nya alguna chiqueta a mercadal que es digi amanda